Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія газівника

Кожна особа з настанням пенсійного віку має право отримувати допомогу від держави у вигляді пенсійних виплат. Для тих, хто поки що не надто розуміє, про що йдеться, відзначимо, що пенсійні виплати, а іншими словами – пенсія, буквально складаються зі страхових внесків, які сплачує людина офіційно під час роботи на підприємстві, заводі, фабриці чи в будь-якій установі. Потім кількість років, за які особа офіційно працювала, теж додається і ми отримуємо кількість років страхового стажу.

Також важливо те, скільки особі років. Наприклад, чоловіку, який є громадянином України, у середньому для одержання пенсії має виповнитися 60 років, із яких страховий стаж має становити не менше 28 років. Але професії бувають різні, й тому слід ураховувати їх вплив на здоров’я та складність умов праці.

Постановою Кабінету Міністрів від 11.03.1994 р. № 162 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» такі професії кваліфікують за відповідними списками. Усього їх 2: Список № 1 і Список № 2.

У нашому випадку нас цікавить Список № 1, а саме категорія «Підготовка руд, збагачення, окускування (агломерація, брикетування, огрудкування), випалювання руд і нерудних копалин» за професією «газівник».

Ця професія несе в собі надзвичайно складні та важкі умови праці, тож які умови для виходу на пенсію під час роботи газівником?

Особа, що займала посаду газівника, повинна мати стаж роботи: чоловікам – не менше 25 років, жінкам – 20 років. На момент виходу на пенсію людині має бути повних 50 років. Слід знати, що зі страхового стажу має бути не менше десяти років роботи на зазначеній роботі для чоловіків, а для жінок – сім з половиною років.

Під час оформлення таких пенсій найчастіше виникає проблема правильності заповнення трудових книжок, через помилковість записів у яких виникають значні, неминучі судові процеси, оскільки трудова книжка – це найголовніший документ для призначення пенсії, а записи в ній – єдиний доказ здійснення певної роботи людиною.

Запам’ятайте: особа, що є власником трудової книжки, не несе відповідальності за її заповнення!

Тож у разі відмови Пенсійним фондом України в призначенні пенсії на підставі неправильного заповнення трудової, ви маєте право на витребування у минулого роботодавця довідки, яка підтвердить, що ви дійсно займали певну посаду. Після отримання цієї довідки ви можете звернутися до ПФУ із заявою про здійснення перерахунку пенсії на підставі довідки з місця роботи.

Прикладом зазначеного вище слугує рішення Харківського окружного адміністративного суду: https://opendatabot.ua/court/97210471-754f8ecde399ef5e85859cdfb2bf274c. Такої судової практики більше ніж достатньо для того, щоб упевнитися в правильності таких дій.

Таким чином, ми розглянули найголовнішу проблему та шляхи її вирішення. Як висновок необхідно зауважити таке: для того щоб уникнути можливих проблем із призначенням або обчисленням пенсії, потрібно, наскільки це можливо, намагатися самостійно перевіряти правильність заповнення та наявність записів у трудовій книжці.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів