Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія машиністам помпових установок

Право особи на пенсію залежить від її віку та кількості страхового періоду. Станом на сьогоднігромадянину має виповнитись 60 років, а його страховий стаж повинен бути не меншим за 28 років. Однакзаконодавець урахував, що певні професії відрізняються від інших своєю складністю та специфічними умовамипраці. Період роботи на таких професіях є пільговим і дозволяє виходити на пенсію раніше.

Наприклад, робітники, зайняті на дробильних, випалювальних, збагачувальних, огрудкувальних та шихтувальних фабриках (у цехах) рудних і нерудних копалин, що містять у пилу 2% і більше кристалічного (вільного) двооксиду кремнію, належать до так званого Списку № 1, затвердженого постановою КМУ. До такихпрофесій належить машиніст помпових установок. У його завдання входить: здійснення обслуговуванняпомпових установок, облаштованих поршневими і відцентровими насосами із сумарним подаванням 1000 м куб./год води, кислот, лугів, пульпи та інших нев’язких рідин, і помпові установки з перекачування нафти, мазуту, смоли й інших в’язких рідин із сумарним подаванням до 50 т/год; обслуговування помпи, помпових агрегатів упольових умовах і на будівельних майданчиках, а також голкофільтрових установок із подаванням помпи до 100 мкуб./год кожен; обслуговування вакуум-насосних установок із дегазації вугільних шахт із сумарним подаваннямдо 6000 м куб./год метаноповітряної суміші.

Положення для виходу на пенсію

Згідно з положеннями законодавства право на пенсію виникає у таких працівників після досягнення 50років за умови отримання стажу 25 років – для чоловіків, із них не менше 10 років на пільгових роботах, і 20років – для жінок, із них не менше 7 років 6 місяців пільгових робіт.

Проблеми, які найчастіше виникають під час оформлення пенсії

Головним документом, який вивчають і беруть до уваги під час призначення пенсії, є трудова книжка. Трапляються ситуації, коли з вини роботодавця записи в трудовій книжці можуть бути без спеціальних відміток, печаток або неповними, що не дає змоги встановити пільговість стажу. Тоді слід отримувати уточнювальні довідки з місця роботи.

Але працівники пенсійного фонду часто відмовляють у призначенні соціального забезпечення на тійпідставі, що особа не надає уточнювальної довідки, хоча її трудова книжка оформлена відповідно до вимогзакону. Такі дії є зловживанням та, безумовно, порушують права майбутнього пенсіонера. Уточнювальна довідканеобхідна лише у тих випадках, коли за записами трудової книжки не вдається підтвердити пільговість стажу.

Залишається лише одне – звернутися до суду. Правові позиції ВС у таких випадках є чудовимфундаментом, який має судові перспективи. ВС у постановах від 20.02.2018 р. у справі № 234/13910/17 та від07.03.2018 р. у справі № 233/2084/17 визначив позицію стосовно такої ситуації. Отже, формальні невідповідностіу документах, за загальним правилом, не можуть бути підставою для обмеження особи. Зокрема, Верховний суд упостанові від 24.05.2018 р. у справі № 490/12392/16а виклав позицію, за якої працівник не може відповідати заправильність і повноту оформлення бухгалтерських документів на підприємстві.

Отже, оформлення пенсії працівникам залежить від правильності записів у трудовій книжці та наявностіуточнювальних довідок. При тому в будь-якому разі залишається можливість судового вирішення питання.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів