Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія вагранника

Кожна особа працює на певній посаді, за певною професією. Звісно, будь-які роботи різняться між собою характером, умовами та складністю. Логічно припустити, що чим складніша робота, тим більше особа піддається негативним чинникам. Це можуть бути, наприклад, професійні захворювання. Саме з цих причин законодавець передбачив деякі пільги для осіб, що зайняті на важких роботах. Серед них є пільгове пенсійне забезпечення, що полягає у можливості раніше вийти на пенсію.

Якщо поглянути на законодавство, то існує два переліки професій і робіт, які дають право на пільгову пенсію, – Список № 1 і Список № 2. Перший передбачає найважчі професії, які дають право на пенсію у 50 років. Другий містить перелік менш важких професій, зайнятість на яких дає право на пенсію у 55 років. У поданій статті поговоримо про пенсію вагранників, які зайняті у сфері виробництва сталі та феросплавів з підготовки сумішей і ремонту металургійних печей. Ця професія передбачена Списком № 1, а тому дає право на пільгову пенсію за віком.

Суть роботи вагранника полягає у веденні плавлення у вагранках; веденні дослідного плавлення за лабораторних умов; випуску металу; визначенні за зовнішніми ознаками якості та придатності шихтових та інших матеріалів; стеженні за підготовкою та обмазуванням розливальних ковшів; визначенні обсягу необхідного ремонту та контролі якості ремонту вагранок тощо.

Для виходу на пенсію за віком на пільгових умовах вагранники мають досягти 50-річного віку та мати стаж роботи у розмірі 25 років, із яких 10 років – робота вагранником.

Для того щоб підтвердити зайнятість на роботі вагранником, потрібна наявність трудової книжки та відповідних записів у ній. При цьому записи мають бути правильно оформлені, адже це прямо залежить від зарахування періоду роботи до пільгового стажу. Прикладом правильного запису є такий: «Прийнятий на повний робочий день вагранником у металургійному цеху».

У разі відсутності трудової книжки слід потурбуватися про отримання уточнювальних довідок, які б підтвердили зайнятість на таких роботах. Довідки можна отримати або на підприємстві, або, якщо підприємство ліквідоване, в архівних установах.

Слід звернути увагу, що подеколи пенсійний фонд вимагає в осіб надання уточнювальних довідок, попри наявність належним чином заповненої трудової книжки. Такі дії є незаконними, адже чинне законодавство у таких ситуаціях перебуває на боці громадян. Якщо ж через ненадання довідок пенсійний фонд не зараховує періоди роботи до пільгового стажу, слід звертатися до суду для захисту свої прав.

Суди у таких ситуаціях зазвичай підтримують пенсіонерів і зазначають, що за наявності трудової книжки із записами, які передбачають характер виконуваної роботи та умови праці, вимога пенсійного фонду про надання уточнювальних довідок є незаконною.

Прикладом із судової практики, де суд також застосував вищенаведену позицію, може бути постанова Верховного суду від 27 квітня 2020 року у справі № 648/1613/17.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів