Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія машиністів крану

Чи можна вийти на пенсію до досягнення пенсійного віку 60 років? Так! Умовою для цього є зайнятість на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці. Перелік таких робіт можна знайти у актах Кабінету Міністрів України, які в народі називають Список № 1 і Список № 2. Для осіб, які були зайняті на роботах за Списком № 1, пенсійний вік становить 50 років, а за Списком № 2 – 55 років.

Статтю присвячено пільговій пенсії особам, які працювали машиністами крану, зайнятими на дробильних, випалювальних, збагачувальних, огрудкувальних та шихтувальних фабриках (у цехах) рудних і нерудних копалин, що містять у пилу 2% і більше кристалічного (вільного) двооксиду кремнію. Цю роботу передбачено Списком № 1, а тому вона дає право на пільгове призначення пенсії.

Робота кранівника полягає, зокрема, у керуванні мостовими і шлюзовими кранами, оснащеними різними вантажозахоплювальними пристроями вантажопідйомністю до 3 т, під час виконання простих робіт у разі навантаження, розвантаження, перевантаження та транспортування сипких, штучних, лісових (завдовжки до 3 м) й інших аналогічних вантажів. Крім того, робота також полягає у керуванні монорейковими візками, консольними кранами та кран-балками, перевірці правильності кріплення тросів, регулювання гальм та дії запобіжних пристроїв.

У яких випадках особа, що працює кранівником, має право на пільгову пенсію?

Головне, що треба з’ясувати, – це вік і показники заробітної плати. За Списком № 1 можна вийти на пенсію у 50 років і за наявності 25 років стажу, з яких 10 років – робота зі шкідливими умовами праці, зокрема кранівником. Відповідність особи усім умовам є підставою для призначення їй пільгової пенсії.

Для того щоб призначити пенсію, необхідно подати відповідний пакет документів до пенсійного фонду. Особливої уваги слід надати трудовій книжці, адже саме вона є підставою для зарахування періодів роботи до загального та пільгового стажу.

Слід звернути увагу, що для того, щоб період роботи за Списком № 1 було зараховано до пільгового стажу, необхідна наявність трудової книжки із належним чином заповненими записами. Наприклад: «Прийнятий на повний робочий день машиністом крану (кранівником), зайнятим на випалювальних фабриках рудних і нерудних копалин, що містять у пилу 2% і більше кристалічного (вільного) двооксиду кремнію».

Існують ситуації, коли в особи відсутня трудова книжки або вона неправильно заповнена. Для того, щоб зарахувати відповідні періоди роботи до пільгового стажу, необхідно отримати додаткові (уточнювальні) довідки від роботодавців. Однак якщо з трудовою усе гаразд – не варто витрачати свій час на такі дії.

На жаль, позиція пенсійного фонду полягає в тому, що навіть за належно оформленої трудової книжки наявність уточнювальних довідок усе одно необхідна. Та чи законні такі дії? Ні!

Вітчизняні суди говорять про те, що за наявності належним чином заповненої трудової книжки із записами, які засвідчують умови праці та характер виконуваної роботи, подавати до пенсійного фонду уточнювальні довідки не потрібно.

Таким чином, якщо пенсійний фонд вимагає такі довідки за наявності відповідних записів у трудовій книжці, такі його дії є незаконними.

Прикладом із судової практики, де суд також застосував вищенаведену позицію, може бути постанова Верховного суду від 27 квітня 2020 року у справі № 648/1613/17.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів