Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія вогнетривника

Пенсія вогнетривників, зайнятих на гарячих ділянках робіт за Списком № 1

Чинне законодавство передбачає декілька видів пенсій – за віком, по інвалідності, за вислугою років, по втраті годувальника. Найрозповсюдженішим видом є пенсія за віком. Підвидом цієї пенсії є пільгова пенсія за віком. Від загального виду вона відрізняється зниженим пенсійним віком.

Для того щоб мати право на пільгову пенсію, особа має бути зайнята на роботах, умови яких мають бути складнішими за звичайні. Перелік таких робіт і професій визначено Кабінетом Міністрів України та закріплено у Списку № 1 та Списку № 2. За першим списком пенсійний вік установлюють у розмірі 50 років, за другим – у розмірі 55 років.

У сфері чорної металургії (виробництво сталі та феросплавів) існує професія вогнетривника, зайнятого на гарячих ділянках робіт. Ця робота передбачена Списком № 1, тому зайнятість на ній дає право на пільгову пенсію. Сутність цієї професії полягає у викладанні стін регенераторів зі звичайної та фасонної вогнетривкої цегли; перекритті регенераторів і коксових камер; фехтуванні дверей і стояків; викладанні криволінійних стін, склепінь та арок печей із глиняної звичайної та термоізоляційної цегли; футеруванні повітро- та газопроводів вогнетривкою цеглою; монтажі збірних елементів конструкцій промислових печей із жаростійких блоків тощо.

Умови виходу на пенсію вогнетривників: страховий стаж – необхідна наявність щонайменше 25 років, із яких 10 років – робота вогнетривником; пенсійний вік – досягнення 50 років.

Які дії потрібно вчинити для виходу на пільгову пенсію вогнетривника?

Слід звернутися до пенсійного фонду за місцем проживання та надати комплект документів, до якого входять паспорт, ідентифікаційний код, трудова книжка, військовий квиток, диплом.

Увагу потрібно приділити кожному документу, щоб були відсутні виправлення та помилки, але найбільше – трудовій книжці. Цей документ є основним, що підтверджує стаж особи та зайнятість на пільгових роботах.

Основні моменти, на які слід звернути увагу в трудовій книжці, – це наявність/відсутність виправлень, правильність оформлення записів про трудову діяльність, наявність усіх реквізитів записів у трудовій книжці тощо. Якщо запис у книжці оформлений неправильно, існує ризик того, що пенсійний фонд не зарахує до страхового стажу відповідний період.

На практиці органи пенсійного фонду зловживають своїми правами та вимагають у осіб, які подають документи для призначення пенсії, уточнювальні довідки, які б підтверджували факт зайнятості на роботах, що дають право на пільгову пенсію. Слід зазначити, що надання таких довідок дійсно необхідне, але лише в тих випадках, коли трудова книжка взагалі відсутня або записи у ній оформлені неправильно.

Зіткнувшись з такою ситуацією, радимо звертатися лише до суду, адже судами вже давно сформовано судову практику з таких питань, і що тішить найбільше – на користь пенсіонерів.

Зокрема, суди зазначають, що за наявності трудової книжки з належно заповненими записами, які дають можливість установити характер виконуваної роботи й умови праці, надавати, а тим більше вимагати їх надання необов’язково.

Прикладом із судової практики, де суд також застосував вищенаведену позицію, може бути рішення Донецького окружного адміністративного суду від 28 січня 2021 року у справі № 200/11189/20-а, у якому суд зазначив: «…Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. Проте, якщо у трудовій книжці не зазначені відомості про умови праці та характер виконуваної роботи, то для підтвердження спеціального трудового стажу приймаються уточнювальні довідки підприємств, установ, організацій або їхніх правонаступників».


Задати питання

Відгуки наших клієнтів