Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Вогнетривники, зайняті на гарячих ділянках робіт

Конституцією України передбачене право громадян України на соціальний захист у старості. На сьогоднішній день за загальним правилом громадянинові має виповнитись 60 років, а його страховий стаж повинен становити не менше 28 років. Проте законодавством установлено, що певні професії відрізняються від інших своєю складністю та специфічними умовами праці. Період роботи зазначених професій є пільговим і дозволяє виходити на пенсію раніше визначеного терміну.

Окремим видом пенсії є пільгова пенсія за віком. Сутність її полягає в тому, що особи мають право вийти на пенсію зі зниженим пенсійним віком. Головною особливістю є зайнятість особи на відповідних роботах, які дають право на пільгову пенсію.

Законодавством визначений вичерпний перелік робіт, які дають право на пільгову пенсію. Його закріплено у так званих Списках № 1 та № 2.

Професії, які є найважчими, а саме на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими й особливо важкими умовами праці, містяться у Списку № 1. А Список № 2 має перелік менш важких професій, але важчих за звичайні, робіт із шкідливими та важкими умовами праці.

Такий розподіл, безумовно, впливає на пенсійне забезпечення, адже за Списком № 1 пенсійний вік установлюють у розмірі 50 років, а за Списком № 2 – у розмірі 55 років.

За Списком № 1 визначено чимало різних професій у сферах: прокатного, колесопрокатного, бандажопрокатного, вилопрокатного, бляхокатального, лудильного, оцинкувального й освинцювального виробництва; виробництва рейкових скріплень, вирубування та зачищення гарячого металу; термічного оброблення; виробництва каліброваного металу. Прописано у Списку № 1 й таку професію, як вогнетривники, зайняті на гарячих ділянках робіт.

Тож яких умов мають дотримувати вогнетривники, зайняті на гарячих ділянках роботах, для призначення їм пенсії за віком?

По-перше, особа повинна досягти 50-річного віку, а по-друге – у людини має бути наявний 25-річний страховий стаж, із якого не менше 10 років на зазначеній роботі – для чоловіків, і 20-річний страховий стаж, із якого не менше 7 років 6 місяців на зазначеній роботі – для жінок.

Дійсно, все має досить простий вигляд, проте проблеми нерідко виникають під час оформлення пенсії. Головним документом, який вивчають і беруть до уваги під час призначення пенсії, є трудова книжка. Трапляються ситуації, коли з вини роботодавця записи в трудовій книжці можуть бути без спеціальних відміток, печаток або неповними, що не дає змоги встановити пільговість стажу. В такому випадку потрібно отримувати уточнювальні довідки з місця роботи.

Але працівники ПФ часто відмовляють у призначенні соціального забезпечення на тій підставі, що особа не надає уточнювальної довідки, хоча її трудова книжка оформлена відповідно до вимог закону.

Пам’ятайте, такі дії є зловживанням і, безумовно, порушують права майбутнього пенсіонера! Уточнювальна довідка необхідна лише в тих випадках, коли за записами з трудової книжки не вдається підтвердити пільговість стажу.

Остаточним таке незаконне рішення може не залишитись, якщо ви вчасно звернетесь до суду за захистом своїх прав. Доброю новиною є також те, що судова практика судів усіх інстанцій, включаючи і Верховний суд, склалася на користь осіб, чиї права було порушено. Наприклад, Верховний суд у постановах від 20.02.2018 р. у справі № 234/13910/17 та від 07.03.2018 р. у справі № 233/2084/17 визначив, що формальні невідповідності у документах за загальним правилом не можуть бути підставою органам ПФ для обмеження особи. Зокрема, ВС у постанові від 24.05.2018 р. у справі № 490/12392/16а виклав позицію, що працівник не може відповідати за правильність і повноту оформлення бухгалтерських документів на підприємстві.

Таким чином, оформлення пенсії працівникам залежить від правильності записів у трудовій книжці, а у разі помилок – наявності уточнювальних довідок. При цьому в будь-якому випадку існує можливість судового вирішення справи.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів