Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія машиніста на молотах, пресах

Металургійна промисловість в Україні є основоположною для ВВП України, тому держава спрямовує на неї свою соціальну політику. Задля мотивації громадян працювати у цій сфері створюють особливі умови, наприклад соціальні пільги, умови виходу на пенсію на особливих вимогах тощо. Більш конкретно про пенсійне забезпечення на пільгових умовах піде мова у цій статті.

До таких професій у тому числі належать машиністи на молотах, пресах. Ці особи займаються керуванням паровими, пароповітряними та пневматичними кувальними молотами з масою падних частин до 1,5 тонни.

Щодо особливостей пенсійного забезпечення: оскільки ці особи працюють із особливо важкими умовами праці держава прийняла рішення, що ці особи мають право вийти на пенсію у 50-річному віці. Однак держава встановила й певні обмеження. Зокрема, для чоловіків необхідно відпрацювати 10 років, а для жінок – 7 років і 6 місяців на зазначених роботах. Загальний страховий стаж має становити 25 років.

Проте органи пенсійного фонду займають кардинально діаметральну позицію та часто відмовляють у зарахуванні такого стажу до пільгового або взагалі не зараховують, посилаючись на формальні причини. Найчастіше у трудових книжках можуть бути відсутні печатки підприємства, на якому працювала особа, в самому записі чи на першій сторінці. Іноді відповідальна особа не ставить свого підпису чи у трудовій книжці можуть бути виправлення. Наявність будь-якого з цих факторів є причиною відмови у призначенні пенсії.

Якщо ви вже зіткнулися з такими проблемами, не варто панікувати. Будь-який реальний стаж може бути підтверджений у судовому порядку. Також у разі продовження протиправних дій аналогічним чином можна призначити пенсію в судовому порядку.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів