Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія машиніст машини вогневого зачищення

У наш час важка праця знову набирає популярності, оскільки через брак кваліфікованих кадрів уся промисловість зазнає збитків. Держава спрямовує свою політику на розвиток цієї галузі, оскільки на ній тримається ВВП країни. Однак органи пенсійного фонду ведуть двояку політику та часто створюють перешкоди потенційним пенсіонерам.

У цій статті піде мова про професію машиніста вогневого зачищення, що належить до розділу «Прокатне виробництво». Така особа займається вогневим зачищенням гарячого металу в потоці блюмінга або слябінга.

Держава гарантує цим особам пільгові умови для призначення для пенсії, оскільки вони займаються роботами з особливо важкими умовами праці. Задля виходу на пенсію в 50 років людина має пропрацювати на такій роботі 10 років – чоловіки, або 7,5 років – жінки. Але для реалізації цього права особа загалом має отримати 25 років загального страхового стажу.

Попри загальнодержавну, стимулятивну політику в цій сфері органи пенсійного фонду відмовляються зараховувати пільговий стаж або взагалі не враховують його у разі розгляду документів для призначення пенсії. Причин для цього вони знаходять безліч. Наприклад, під час оформлення трудової книжки на початку трудової діяльності неправильно було вказано дату народження або не проставлено печатку підприємства на першій сторінці. Частою проблемою опиняються виправлення у трудовій книжці, які внесені без урахування правил діловодства. Відповідальна особа, що вносила запис, не поставила свого підпису або печатки підприємства. Однак якщо такі проблеми вже були виявлені, визнати загальний страховий чи пільговий стаж можна у судовому порядку.

Зрештою, у разі виникнення проблем найдієвіший варіант – звернення до суду, який майже завжди стає на бік пенсіонера, зараховує стаж і призначає пенсію.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів