Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія підручного сталевара мартенівської печі

Основоположною для ВВП України ще від часів Радянського Союзу була металургійна промисловість, однак після 1991 року її обсяги поступово знижуються. Попри те, що світова потреба в металі зростає, обсяги у нас падають. Причиною цього явища є дефіцит робочої сили. Держава докладає неабияких зусиль, аби зберегти цю сферу, надаючи певні дотації та пільги для робітників, у тому числі й соціальні.

Ця стаття стосується підручного сталевара мартенівської печі. Працівники, зайняті на цій роботі, беруть участь у:

  • закладанні сталевипускних отворів після випуску плавлення, обробленні та закладанні шлакових отворів, заваленні шихти в мартенівських печах ємністю до 25 т, скачуванні, випуску й осадженні шлаку в шлаковій чаші;
  • заготовленні, дробленні та поданні шихтових матеріалів до печі;
  • готуванні, просушуванні та зважуванні феросплавів і закиданні розкислювачів у ківш;
  • видаленні металу та шлаку з ям, наварюванні подин печі, заправленні передньої та задньої стінок, укосів, підсипанні порогів, заряджанні заправних машин, готуванні вогнетривкої маси, підмазуванні стовпів і в ремонтах печі;
  • готуванні проб металів і шлаку для аналізу;
  • керуванні лебідкою для подання шлакових візків до печі;
  • обчищенні та підготовці пічних інструментів;
  • виявленні й усуванні несправностей у роботі устаткування, яке обслуговується;
  • прибиранні робочих майданчиків.

Для призначення пенсії таким особам необхідно мати 25 років загального страхового стажу, із них чоловікам – 10 років стажу, жінкам – 7 років 6 місяців на вказаній вище професії. За наявності цих вимог особи можуть вийти на пенсію у 50 років.

Однак органи пенсійного фонду часто відмовляють у призначенні пенсії з формальних причин. Найчастіше у трудових книжках можуть бути відсутні печатки підприємства, на якому працювала особа, у самому записі чи на першій сторінці. Іноді відповідальна особа не ставить свій підпис чи у трудовій книжці можуть бути помарки, виправлення. Наявність будь-якого з цих чинників є причиною відмови у призначенні пенсії.

Якщо ви вже зіткнулися з такими проблемами, не варто панікувати. Для призначення пенсії вам потрібно лише звернутись до суду. У разі достатніх доказів суд зобов’яже ПФУ зарахувати стаж і призначити пенсію.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів