Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Пенсія диспетчера керування повітряним рухом

Вихід на пенсію є відповідальною процедурою, від якої часто залежить подальше життя людини. На жаль, далеко не кожен ставиться до неї належним чином. Зокрема, чималій частині наших співвітчизників невідомо про умови виходу на пенсію та необхідний перелік документів.

Окрім того, існує різниця між умовами виходу на пенсію та документами, які необхідно подати. Зокрема, для виходу на пенсію на загальних підставах необхідно досягти хоча б 60-річного віку і мати 28 та більше (для виходу на пенсію 2021 року) років стажу.

Однак законом передбачені винятки із цього правила. Вони пов’язані з тим, що певні професії мають особливо негативний вплив на здоров’я людини. До таких професій, окрім інших, належать працівники, які здійснюють безпосереднє керування повітряним рухом у зонах аеропортів, аеровузлів, наприклад, диспетчер керування повітряним рухом.

Диспетчер керування повітряним рухом:

  • здійснює безпосереднє керування повітряним рухом, диспетчерське обслуговування повітряних суден у зоні (районі) відповідальності диспетчерського пункту;
  • приймає інформацію щодо керування повітряним рухом і передає суміжним диспетчерським пунктам із обслуговування повітряного руху;
  • задає екіпажам повітряних суден режими, траєкторію, маршрути польоту для зниження перед приземленням і набором висоти після зльоту;
  • розраховує та забезпечує інтервали випуску, приймання тощо.

Диспетчер керування повітряним рухом може вийти на пенсію у 50 років за умови, що майбутній пенсіонер має не менше 25 (для жінок – 20) років стажу, із яких щонайменше 10 (7 років 6 місяців – для жінок) стажу диспетчером керування повітряним рухом або іншої «спискової» роботи.

Щодо документів, то для виходу на «спискову» пенсію необхідно підтвердити пільговий характер робіт. Зазвичай ця інформація наявна у записах трудової книжки. Однак коли записи в трудовій книжці заповнені неправильно, то необхідно подати уточнювальну довідку про стаж. Але часто співробітники пенсійного фонду вимагають такі довідки навіть тоді, коли із записами в трудовій книжці все гаразд. Не отримавши такої довідки, у призначенні «спискової» пенсії відмовляють.

Слід зазначити, що відмова пенсійного фонду може бути оскаржена в судовому порядку. Під час обґрунтування своєї позиції в суді доречно посилатись на правову позицію Верховного суду, який неодноразово зазначав, що коли у записах трудової книжки наявна інформація, яка підтверджує пільговий стаж роботи, то вимога надати уточнювальну довідку порушує права майбутнього пенсіонера та є незаконною.

Тому перш ніж панікувати, рекомендуємо проконсультуватись щодо відмови у призначенні пенсії з юристом або адвокатом, який комплексно проаналізує ситуацію, що склалася, і порадить найбільш оптимальний варіант її вирішення.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів