Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Перерахунок пенсії Харков

Одним із найбільш розповсюджених питань, із якими звертаються пенсіонери, є перерахунок пенсії. У яких випадках проводять перерахунок пенсії? Найбільш розповсюджені випадки:

  1. Перерахунок пенсії за стажем. Його проводять для працюючих пенсіонерів кожні 24 місяці у березні. Якщо 24 місяці у пенсіонера настають після березня, то щоб не чекати наступного березня, можна подати відповідну заяву про перерахунок пенсії.
  2. Перерахунок раніше призначеної пенсії у зв’язку з індексацією заробітку. Такий перерахунок проводить Пенсійний фонд України автоматично. Однак потрібно контролювати його проведення та, за необхідності, звертатись до ПФУ для його проведення.
  3. Перерахунок військових пенсій. Перерахунок пенсій військовим проводять у випадку зміни розміру грошового забезпечення на підставі довідки, яку видає військкомат. Однак далеко не завжди пенсійний фонд добровільно проводить такий перерахунок. Тому доводиться зобов’язувати ПФУ перераховувати пенсію в судовому порядку.

Перерахунок пенсії 2022 року можна провести двома способами:

  1. особисто прийти до Пенсійного фонду України з комплектом документів і скласти заяву на місці;
  2. подати заяву про перерахунок пенсії через вебпортал на сайті Пенсійного фонду України. Зайти до особистого кабінету можна за допомогою електронного цифрового підпису або через Bank ID НБУ (якщо пенсіонер має банківську картку та користується інтернет-банкінгом). Документи подають в електронному вигляді (завантажують скановані кольорові копії).

На нашу думку, сьогодні найбільш зручним способом є саме другий варіант, оскільки він економить час (не потрібно особисто їздити до пенсійного фонду), знижує ризики для здоров’я (що є актуальним за умов карантину) та просто є більш зручним способом взаємодії з Пенсійним фондом України щодо різних питань.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів