Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

Скасування виплат пенсіонерам, які мешкають за кордоном

Увесь 2022 рік став багатим на події, що відбуваються в незалежній Україні, оскільки відбулося повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію нашої країни. Багато жителів країни змушені були тікати за кордон, зокрема дівчата, жінки з дітьми та пенсіонери. Найімовірніше, таке рішення було складним для всіх категорій населення нашої країни. Переїзд завдав чимало клопоту, змусив зробити реорганізацію власних коштів, переглянути плани на життя.

Як уже стало зрозуміло, серед усіх вище перерахованих категорій йтиметься саме про пенсіонерів. У мирний час ніхто ніколи не замислювався, чи втрачає пенсіонер виплати у разі виїзду за кордон, а воєнний час змусив подумати над цим. Давайте розбиратися.

Верховна Рада роз’яснила, що сам собою факт виїзду пенсіонера за кордон не є підставою для призупинення нарахування пенсії як такої. Тобто це означає, що чинні пенсіонери, які виїхали за кордон, продовжують отримувати пенсію на банківську картку, як і раніше. Складніше буде тим пенсіонерам, які користувалися послугами «Укрпошти» для виплати пенсій. У такому разі необхідно відкрити рахунок у Приват24. Його можна відкрити дистанційно із подальшою ідентифікацією пенсіонера шляхом відеоконференції. У цій конференції обов’язково слід зазначити, що ви бажаєте отримувати пенсійні виплати у цьому банку. Подальші дії прості: пенсіонер просто подає заяву в кабінеті пенсіонера про те, що хоче отримувати пенсію в Приват24. Надалі пенсійні виплати надходитимуть на створений рахунок, який можна використовувати за кордоном.

Більш детальна інструкція містить такі етапи:

– створення КЕП (кваліфікаційного електронного підпису) для входу до кабінету пенсіонера;

– за допомогою КЕП необхідно увійти до свого особистого кабінету на порталі Пенсійного фонду України;

– зайти у розділ «Пенсіонерам», перейти до вкладки «Внесення змін до пенсійної справи», далі обираєте «Заява на зміну способу виплати пенсії»;

– заповнити всі необхідні поля, паралельно прикріпивши такі сканкопії: паспорт, ідентифікаційний код і заяву з реквізитами із Приват24.

Підписуєте заповнену заяву КЕП та надсилаєте на оброблення до пенсійного фонду. Слідкуйте за змінами у вашому кабінеті. Їх можна помітити шляхом відстеження вкладки «Мої повідомлення», за допомогою якої вам повідомлять про змінений спосіб виплати пенсії.

Підсумовуючи сказане вище, можна із упевненістю сказати, що ніхто не позбавляє пенсіонерів своїх кровно зароблених за всі роки життя у разі виїзду за кордон. Де б ви не були, ви отримуватимете свої виплати на банківську картку, якими можна користуватися в будь-якій точці світу, оскільки наша країна використовує світові платіжні системи Visa/Mastercard. Також ніхто й ніколи не скасує вам виплат, оскільки пенсійний фонд не веде обліку пенсіонерів, які виїхали за кордон.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів