Українська Українська Русский Русский

Людина, його трудовий шлях і пенсійна справа унікальні...

Пенсійний центр
- юридична допомога з пенсійних питань -

+38 066 368-65-59
+38 098 040-19-93

СПРАВА КОВАЛЕНКО

Кожен має право на гідну пенсію, яка б забезпечувала рівень життя не нижчий за прожитковий мінімум, установлений законом. Як відомо, розмір пенсії залежить від двох складових – стажу та заробітної плати.

Чинне законодавство містить певні правила обчислення коефіцієнта заробітної плати та страхового стажу.

Коефіцієнт заробітної плати обчислюють шляхом ділення суми місячних коефіцієнтів на загальну суму місяців, за які було нараховано заробітну плату.

У свою чергу страховий стаж обчислюють шляхом множення загальної суми місяців стажу на 1% і подальшого ділення отриманої суми на 12.

Необхідно зазначити, що з питань обчислення стажу деякі періоди роботи можуть зараховуватись відповідно до встановленого коефіцієнта. Приміром, робота осіб у лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров’я, інфекційних закладах, реанімаційних відділеннях і психіатричних закладах зараховується до стажу в подвійному розмірі. Така норма міститься у статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» та діє по сьогоднішній день.

Водночас не все так просто, як здається. На практиці органи пенсійного фонду не зараховують у подвійному розмірі періоди роботи на вищенаведених роботах після 2004 року. Цю позицію пенсійний фонд обґрунтовує тим, що з 1 січня 2004 року набрав чинності новий Закон – «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», норми якого регламентують, що страховий стаж ураховують в одинарному розмірі.

Саме така ситуація виникла у пані Коваленко, яка звернулася до нашої компанії за допомогою. Її проблема саме і полягала у незарахуванні органом ПФУ періоду роботи на посаді дільничної медичної сестри у клінічному протитуберкульозному диспансері в подвійному розмірі та непроведенні перерахунку пенсії у зв’язку з цим. Унаслідок цього пані Коваленко обрахували на 17 років або на додаткових 1600 гривень пенсії.

Вважаючи такі дії пенсійного фонду незаконними, було прийнято рішення звернутися з позовом до суду. Нашу позицію було обґрунтовано таким чином.

По-перше, протитуберкульозні заклади є інфекційними закладами охорони здоров’я, оскільки здійснюють лікування інфекційного захворювання. Таким чином, робота в цьому закладі підпадає під дію статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

По-друге, стаття 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» є чинною на теперішній час. У свою чергу стаття 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яка регламентує обчислення стажу в одинарному розмірі, не скасовує статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» та не зупиняє її дію. Крім того, як свідчить Конституція України, прийняття нових законів не може звужувати змісту й обсягу наявних прав і свобод громадян.

Отже, періоди роботи у закладах охорони здоров’я, зокрема протитуберкульозних, мають зараховуватись у подвійному розмірі.

Розглянувши справу, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовної заяви. На думку суду, пільговий порядок обчислення стажу роботи відповідно до законодавства, що діяло раніше, із 1 січня 2004 року може бути застосований лише у разі визначення права на пенсію за віком та за вислугою років.

Не погодившись із зазначеним рішенням, ми подали апеляційну скаргу. Як обґрунтування ми скористалися практикою Європейського суду з прав людини та знову посилалися на норми вітчизняного законодавства.

Нарешті суд апеляційної інстанції погодився з нашими вимогами та задовольнив скаргу в повному обсязі. Внаслідок цього пенсійний фонд був зобов’язаний не лише зарахувати відповідні періоди роботи до стажу в подвійному розмірі, але й перерахувати на цій підставі пенсію.

Після цього рішення наша компанія змогла домогтися швидкого її виконання, в результаті чого пані Коваленко було зроблено перерахунок пенсії, тож її розмір збільшився на 1600 гривень.


Задати питання

Відгуки наших клієнтів